Kurtka – jak dobrać ją odpowiednio do siebie?

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Zastanawiając się nad odpowiednim fasonem kurtki, warto uwzględnić na początku własny typ sylwetki. W związku z tym na samym początku należy zacząć od zdiagnozowania rodzaju sylwetki. Dostępnych jest wiele poradników poruszających ten temat, dlatego nie będzie większego problemu z określeniem tego tematu. Każda sylwetka charakteryzuje się innymi proporcjami, które determinują wybór odpowiednich ubrań. W związku z tym warto o tym pamiętać przy wyborze kurtki.

Rozmiar ma znaczenie

W przypadku rozbudowanych ramion, lepiej wybrać taki model, który odwróci od nich uwagę. Podobnie gdy kobieta ma obfite biodra, warto wybrać kurtkę, która ma rozbudowane ramiona i utrzyma równowagę między dołem a górą sylwetki. Ważne jest także dopasowanie odpowiedniego rozmiaru, ponieważ kurtka nie może być zbyt ciasna, szczególnie jeśli chodzi o model zimowy, pod którym musi jeszcze znaleźć się miejsce na ciepły sweter. Panie o większych gabarytach nie powinny obawiać się braku wyboru, ponieważ oferta producentów jest coraz częściej skierowana właśnie na ich potrzeby odzieżowe. Przykładem tego jest poniższa oferta dla kobiet plus size dostępna na stronie internetowej: https://kamaliz.pl/kurtki-damskie-plus-size.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Biuro rachunkowe – jakie zadania realizuje?
Biuro rachunkowe – jakie zadania realizuje?
Biuro rachunkowe jest działem organizacji, który utrzymuje zestaw rekordów, które pokazują status finansowy organizacji. Zapisy te obejmują faktury, zlecenia zakupu, […]
Jak stworzyć modną stylizację z nakryciem głowy w roli głównej?
Jak stworzyć modną stylizację z nakryciem głowy w roli głównej?
Kiedyś noszenie czapki kojarzyło nam się z przykrym obowiązkiem, dziś jej walory nie tylko zdrowotne, są cenione nawet przez znanych […]
Dlaczego warto jeść chleby na zakwasie?
Dlaczego warto jeść chleby na zakwasie?
Chleb na zakwasie jest bardzo smacznym i pożywnym rodzajem pieczywa. Zakwas jest mąką, w której rozwijają się drożdże oraz bakterie […]