Pomysły na dania z wieprzowiny

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Trudno wyobrazić sobie polski obiad bez mięsa. Nasza kuchnia często bazuje na daniach, w których króluje wieprzowina, jest ona bowiem smaczna i można ją przyrządzić na wiele sposobów.

Wieprzowina – smak i klasyka w potrawach

Charakterystycznym i lubianym daniem z wieprzowiny jest pieczony schab – soczysty i kruchy, podawany ze śliwką czy morelą może służyć jako dodatek zarówno do obiadów, jak i przystawek. Za równie smaczny gatunek wieprzowiny zwykło się uważać polędwiczki. Nic dziwnego, po upieczeniu są bardzo delikatne i kruche. Bardzo dobrze sprawdzają się w połączeniu z sosem porowym, kurkowym, pomidorowym, czy beszamelowym, a także z warzywami. Te od sprawdzonych producentów można zamówić na https://swiezemieso.pl/.

Z rozbitego mięsa możemy przygotować zrazy wieprzowe. Dodatkowo można je faszerować różnymi dodatkami, co ubogaca ich smak i wzmaga aromat. Nie należy zapominać o pieczonym boczku, który prócz tego, że świetnie sprawdza się jako wędlina, może być również bazowym elementem innych dań, jak chociażby spaghetti carbonara. Palce lizać!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Co dzieje się w domu gdy nas nie ma?
Co dzieje się w domu gdy nas nie ma?
Zabezpieczenie domu jest podstawowym zadaniem jego właściciela. Dobrze dobrany zamek i drzwi, które nie pozwolą na włamanie to jednak nie […]
Biżuteria dla małej elegantki: wybrać złoto czy srebro?
Biżuteria dla małej elegantki: wybrać złoto czy srebro?
Wybór biżuterii nie należy do najłatwiejszych – szczególnie jeśli szuka się czegoś na prezent. Obecnie coraz popularne staje się obdarowywanie […]
Dlaczego warto dołączać do prezentu kartkę okolicznościową?
Dlaczego warto dołączać do prezentu kartkę okolicznościową?
Prezenty wręczamy bliskim osobom przy różnych okazjach. Czasami są to jedynie miłe drobiazgi, czasem starannie wybierane podarunki, mające przynieść dużo […]