Pomysły na dania z wieprzowiny

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Trudno wyobrazić sobie polski obiad bez mięsa. Nasza kuchnia często bazuje na daniach, w których króluje wieprzowina, jest ona bowiem smaczna i można ją przyrządzić na wiele sposobów.

Wieprzowina – smak i klasyka w potrawach

Charakterystycznym i lubianym daniem z wieprzowiny jest pieczony schab – soczysty i kruchy, podawany ze śliwką czy morelą może służyć jako dodatek zarówno do obiadów, jak i przystawek. Za równie smaczny gatunek wieprzowiny zwykło się uważać polędwiczki. Nic dziwnego, po upieczeniu są bardzo delikatne i kruche. Bardzo dobrze sprawdzają się w połączeniu z sosem porowym, kurkowym, pomidorowym, czy beszamelowym, a także z warzywami. Te od sprawdzonych producentów można zamówić na https://swiezemieso.pl/.

Z rozbitego mięsa możemy przygotować zrazy wieprzowe. Dodatkowo można je faszerować różnymi dodatkami, co ubogaca ich smak i wzmaga aromat. Nie należy zapominać o pieczonym boczku, który prócz tego, że świetnie sprawdza się jako wędlina, może być również bazowym elementem innych dań, jak chociażby spaghetti carbonara. Palce lizać!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Bezdech senny – jak bardzo zagraża zdrowiu?
Bezdech senny – jak bardzo zagraża zdrowiu?
Dorośli z bezdechem sennym mieli ponad dwukrotnie wyższe od normalnego życiowe ryzyko zawału serca, udaru i śmierci ze wszystkich przyczyn, […]
Krwawienie dziąseł – jak temu zapobiegać?
Krwawienie dziąseł – jak temu zapobiegać?
Uciążliwości związane z chorobami zębów mogą objawiać się na wiele sposobów. Najczęściej w przypadku chorób zębów i dziąseł występuje bardzo […]
Czym się sugerować przy wyborze blatu do kuchni?
Czym się sugerować przy wyborze blatu do kuchni?
Ilość możliwości, które mamy w trakcie urządzania wnętrz przerasta niejednego amatora. Brak specjalistycznej wiedzy może odbić się na funkcjonalności pomieszczeń, […]