Jak dbać o czystość w kawiarni?

Czystość w lokalu gastronomicznym jest niezbędna. Bez niej żaden klient nie będzie chciał przebywać w takim miejscu oraz nie przejdzie ono wymaganych testów BHP. Często zauważana jest tendencja, w której nowe lokale z początku perfekcyjnie wręcz dbają o swoją placówkę, a po osiągnięciu pewnego pułapu finansowego czy zainteresowania konsumentów, ich starania zmniejszają się. Utrata motywacji i zaangażowania szybko przyniesie straty, przez co lokal taki w perspektywie może nie przetrwać – jeśli nie zmieni swoich założeń.

Dobra i przyjazna konsumentom kawiarnia

Przyjazna konsumentom kawiarnia to nie tylko miejsce oferujące pyszne napoje i desery, ale i dbające o swojego klienta. Indywidualne podejście, zainteresowanie się nim oraz jego smakami, krótka pogawędka – to tylko niektóre z nich. Jednocześnie na jego ocenę wpływa poczucie estetyki w momencie, gdy wkracza do lokalu. Jeśli na pierwszy rzut oka zauważa już, iż czystość nie stoi tutaj na pierwszym miejscu, placówka stoi na przegranej pozycji.

Wyposażenie do sprzątania jest obowiązkowe w każdej kawiarni. Dobrze, gdy zakupimy dodatkowe akcesoria wpływające na jakość czyszczenia oraz jego szybkość. Inwestycja ta zwróci się nam w postaci zadowolonych i wracających do lokalu klientów. Z racji na to, iż kawiarnia stoi podawanymi w niej napojami, szklanki do kawy określać się muszą nienaganną czystością i blaskiem.

Zachowanie tego poczucia ułatwi nam zakup specjalistycznych produktów, które nie zbierają na sobie smug i cechują się naturalnym błyskiem. Z kolei zamiennik filter logic zadba o to, aby kawiarniany ekspres do kawy zawsze podawał napoje najwyższej jakości oraz o nienagannej estetyce.

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

16 − pięć =